Bildiğimiz üzere Epic Games ve Apple arasındaki dava hala devam ediyor. Taraflar ateşli bir şekilde -bizce- saçma olan bir davanın peşinde sürüklenip gidiyor. Dava sürüyorken Epic Games de boş durmamış ve Fortnite ile kazandığı büyük paraları saçmaya çalışmış. Sızdırılan belgelere göre bahsi geçen platform, Sony’nin güzide birinci parti oyunlarını PC’ye getirtmek için 200 milyon dolar teklif etmiş. Epic Games’in bu inadınını sürdürüyor olması epey komik çünkü daha önce de Microsoft ve Nintendo’ya da bu şekilde teklifler götürüp red yemişti.
PC Gamer’ın yayımladığı belgelere göre Epic Games, Sony’e birinci parti 4-6 tane oyunu mağazasında satabilmek için 200 milyon dolar MG teklif götürmüş. Daha önceki anlaşmalardan biliyoruz ki Epic, tekliflerinde MG yani minimum garanti terimini kullanmayı seviyor. Bu terim bir oyun yayıncısına vaat edilen minimum geliri ifade ediyor. Fakat sızdırılan belge anlaşmanın değerini tam olarak göstermiyor çünkü oyun başına 200 milyon dolar mı yoksa listedeki bütün oyunlara mı 200 milyon dolar teklif edildi bilmiyoruz.
Epic Games oyun dünyasında çok aktif, peki ne istiyor bu firma?
Bu sorunun cevabı aslında çok basit, tabii ki çok daha fazla para istiyor. Fakat çok para isteyen diğer firmaların aksine Epic, epey ilginç yöntemlerle hayatını sürdürüyor. Önce yeni çıkacak oyunlara büyük paralar verip belli bir süreliğine sadece kendi mağazasına satmak için anlaşmalar yapmıştı. Sonra her hafta bir ya da iki oyunu ücretsiz bir şekilde verdi ki bu oyunlar arasında GTA 5 gibi büyük oyunlar da vardı. Sonra Unreal Engine kullanan geliştiricilerden belirli bir kazanç elde edinceye kadar komisyon ücreti almayacağını söyledi. Sonra Apple ile kızıştı ve aralarındaki dava hala sürüyor.
Çok düşük bir vizyonla kendi fikrim, Epic Games sadece Fortnite ile kazandığı parayla kalsaydı şimdiki mali durumundan daha iyi yerlerde olurdu sanırım. Bildiğimiz üzere mağazasında sattığı özel oyunlar için çok büyük paralar harcamış. Apple davasında para kaybediyor, Fortnite eskisi gibi değil, anlaşma yapmak istediği firmalar artık yanaşmıyor. Steam platformuna rakip olacağım, PC piyasasının en tepesinde olacağım derken oyuncular tarafından dalga malzemesi oldu. Özellikle böyle bir piyasada amacı hizmet olmayanın hali pek de iyi olmuyor diye gereksiz bir acımayla bu haberi de bitirelim.
Ata, uzun süredir farklı yerlerde oyunlarla ilgili içerik üretti. Şimdi ise arkadaşları ile kendi oluşumlarında içerik üretmeye devam ediyor.
Oyunlardaki En İyi Anneler
Özel günleri kutlayıp kutlamamak kişinin kendisine kalmış bir şey. Ancak gerçekten değer sahibi kişi ya da olayların kimileri tarafından tamamen unutulabildiğini hesaba katarsak yılda bir gün bile toplu bir şekilde o kişilerin hatırlamasını sağlamak pek de kötü niyetli bir hareket sayılmaz. Biz de bize göre oyunlardaki en iyi anneleri sizinle bu özel günde paylaşmak […]